Регионална здравна инспекция 
Начало - Профилактика и заразни болести - Здравно-информационни материали

Здравно-информационни материали

26.04.2017

Брошура: "Водата извор на здраве" изтеглете

25.04.2017

Брошура: "Защо е необходимо да се ваксинират 12 и 13 годишните момичета срещу рак на маточната шийка и какви са ползите за тях?" изтеглете

24.04.2017

На вниманието на гражданите

Здравето и благополучието на всеки човек до голяма степен се определя от индивидуалният избор и начина на живот. Ключът към собственото здраве се крие в редица предотвратими, индивидуални, поведенчески фактори, като тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене, липса на физическа активност и др. Те са в основата на хроничните незаразни болести (сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести, диабет), преждевременна смъртност и инвалидизация.

Предоставянето на здравна информация и знания на населението, които да подпомогнат избора за здравословен начин на живот са част от дейностите предвиждани в Национална програма за превенция на хронични незаразни болести 2014-2020 г.

Във връзка с това Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) разработи информационни материали, насочени към подобряване на храненето, превенция на хипертонията и ограничаване на тютюнопушенето, които предоставяме на Вашето внимание.

Здравно-информационните материали:

1. Хипертонията причини и профилактика изтеглете

2. Какво ще спечелите, ако спрете да пушите. 10 лесни стъпки за отказване от тютюнопушенето. изтеглете

3. Солта ползи и вреди за здравето изтеглете

4. Препоръки за здравословно хранене на населението след 18 години в България изтеглете

Други информационни материали от интернет страницата на НЦОЗА